Skip to main content

Ensihoitojaos

Ensihoitojaoksen toiminta

Suomen anestesiologiyhdistyksen ensihoitojaoksen tehtävänä on yhdistää sairaalan ulkopuolisessa ensihoitojärjestelmässä toimivat, ensihoitolääketieteestä kiinnostuneet ja alan piirissä tutkimusta tekevät yhdistyksen jäsenet. Jaoksen pyrkimyksenä on seurata alan yleistä kehitystä ja edistää suomalaista ensihoitolääketieteellistä tutkimusta sekä tiedottaa ajankohtaisissa asioissa.

Ensihoitojaos osallistuu myös aktiivisesti alan kotimaisten ja kansainvälisten koulutustapahtumien järjestämiseen ja niiden tukemiseen. Läheistä yhteistyötä jaos tekee Suomen Kenttäjohtajat r.y:n sekä muiden ensihoidon toimijoiden kanssa.

Jaoksen vuosikokous pidetään syksyisin operatiivisten päivien yhteydessä. Jaoksen jäseneksi voivat liittyä vapaamuotoisella kirjallisella hakemuksella kaikki aihepiiristä kiinnostuneet Suomen anestesiologiyhdistyksen jäsenet. Hakemus toimitetaan jaoksen puheenjohtajalle. Jaoksen jäsenet saavat muutaman kerran vuodessa sähköisen jäsenkirjeen.

Ensihoidossa mukana olevat erikoislääkärit voivat hakeutua Ensihoitolääketieteen lisäkoulutusohjelmaan. Kestoltaan se on noin kaksi vuotta. Teoriakoulutukset (60 tuntia) on jaettu viiteen moduuliin ja niitä pitävät eri yliopistosairaanhoitopiirit omilla vuoroillaan.

Ensihoitolääkärit ovat dynaaminen porukka jotka järjestävät keskinäisiä vapaamuotoisia tapaamisia ihan huvinkin vuoksi! Tervetuloa mukaan!

Toimikunta

Puheenjohtaja:
Marko Hoikka
marko.hoikka@pshyvinvointialue.fi

Sihteeri:
Jouni Hirvioja
jouni.hirvioja@tyks.fi

Paula Mäki
Toni Pakkanen
Ville Peltonen
Heidi Kangasniemi
Minna Tarvainen
Tuomas Väisälä