Skip to main content

Suomen Traumatologiyhdistyksen XX Valtakunnalliset Traumapäivät

Suomen Traumatologiyhdistyksen XX Valtakunnalliset Traumapäivät

Tapahtuma alkaa: 18.9.2024
Tapahtuma päättyy: 20.9.2024

Turku

Järjestäjä: Traumatologiyhdistys

 

Tervetuloa Turkuun Suomen Traumatologiyhdistyksen XX Valtakunnallisille Traumapäiville 18. – 20.9.2024!

Tällä kertaa Traumapäivät järjestetään Turussa: Suomen vanhimmassa kaupungissa, joka oli myös Suomen ensimmäinen pääkaupunki. Koulutus järjestetään Aurajoen rannalla Radisson Blu Marina Palace hotellissa ns. nykyisen keskustan puolella ”tois puol jokke”. Historiallisen keskustan eli Turun Tuomiokirkon puolelle ”täl puol jokke” pääsee helposti tutustumaan kaupunkilautta Förillä. Jos Ruisrock jäi kesällä välistä, voi matkalla vastaavaa tunnelmaa käydä nauttimassa Jokilaiva-kierroksella.

Suunnitteilla on festivaalihenkinen tapahtuma, jossa käsitellään ajankohtaisia traumakirurgisia aiheita. Tiedossa rauhanajan traumatologiaa, jossa käydään läpi uusia tuulia luunmurtumien hoidossa sekä annetaan vinkkejä hankalampiakin tapauksia varten. Väestön vanhetessa päivystyksessä kohdataan yhä useammin monisairaita vammapotilaita, joiden vammamekanismi ja fysiologiset muutokset asettavat haasteita niin diagnostiikalle kuin hoidolle. Lisäksi luvassa on erittäin mielenkiintoinen kokonaisuus rankavammoista: alkuvaiheen hoidosta leikkaussalin kautta teholle. Viimeisenä päivänä käydään läpi urheiluvammoja ja huippu-urheilijan vammahoitoon liittyviä erityispiirteitä. Tarkempi ohjelma liitteenä.

Kohderyhmänä ovat traumaa leikkaavat ortopedit, käsikirurgit, urheilulääkärit, pehmytkirurgit, akuuttilääkärit, anestesialääkärit ja em. aloille erikoistuvat lääkärit, sekä kaikki lääkärit, jotka hoitavat traumapotilaita työssään. Erikoistumispisteitä päivistä on anottu eri erikoisaloille ja ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen alkaa 8.4. Lisätietoja kongressista, tarkka ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta www.traumapaivat.fi.

Ohjelma